EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise

EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise

EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise…If you want to get recruited into the Economic and Financial Crime Commission (EFCC), then download this up-to-date EFCC past questions and answers for immediate employment.

EFCC Past Questions And Answers

EFCC Past Questions And Answers

We will show you in this article how to get the EFCC recruitment past questions and answers for free in a PDF format. You will not be charged any dime to download this eBook except for some minor expenses you will need to pay for.

EFCC Past Questions and Answers

  1. Who formed the first political party in Nigeria?
    Answer: Herbert Macauly
  2. What was the first political party in Nigeria?
    Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
  3. Who is the current presidentof Nigeria?
    Answer: Muhammadu Buhari
  4. Who is the current vice president of Nigeria?
    Answer: Yemi Osibajo
  5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Strength
  6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
    Answer: Dignity
  7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
    Answer: Nigerian’s fertile soil
  8. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
    Answer: Peace
  9. What does the green colour in Nigerian flag represent?
    Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria
  10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
    Answer: Six (6) geopolitical zones
  11. What was the first capital city in Nigeria?
    Answer: Calabar
  12. What is the capital of Nigeria Now?
    Answer: Abuja
  13. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
    Answer: Senator Ike Ekweremadu
  14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
    Answer: Super Eagles
  15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
    Answer: 1985, 1993, 2007, 2013
  16. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
    Answer: Grace Alele Williams
  17. Who gave Nigeria her name:
    Answer: Flora Shaw
  18. Who designed the Nigerian flag?
    Answer: Michael Taiwo Akinkunmi
  19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
    Answer: Bob Jensen
  20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
    Answer: Funmilayo Ransome Kuti
  21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
    Answer: Funmilayo Ransome Kuti
  22. What is the first TV station in Nigeria?
    Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959
  23. When was Nigeria formed?
    Answer: 1914
  24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
    Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State
  25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
    Answer: Wole Soyinka
  26. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?
    Answer: Yakubu Dogara
  27. What is the premier university in Nigeria?
    Answer: University of Ibadan
  28. Who is the minister for education in Nigeria?
    Answer: Adamu Adamu
  29. Who is the current chief justice of Nigeria?
    Answer: Walter Onnogen.
  30. When did Nigeria have her independent?
    Answer: 1st October 1960
  31. When Nigeria did become a republic?
    Answer: 1st October 1963
  32. When was the first military coup carried out in Nigeria?
    Answer: 1966
  33. How many local Government do we have in Nigeria?
    Answer: 774
  34. Who is the first Nigerian president?
    Answer: Dr Nnamdi Azikiwe
  35. Who was Nigerian first executive president?
    Answer: Alhaji Shehu Aliyu Shagari
  36. Who was the Nigerian first prime minister?
    Answer: Abubakar Tafawa Balewa
  37. What is the largest continent in the world?
    Answer: ASIA with population of 3,641,000,000 while Australia & Oceania is the smallest continent
  38. What are the five Oceans in the world?

Answer: Pacific Ocean, Atlantic Ocean, Indian Ocean, Southern Ocean, Arctic Ocean

  1. What is the full meaning of UNICEF?
    Answer: United Nations International Children’s Emergency Fund
  2. Who is the current Senate President in Nigeria?
    Answer: Senator Bukola Saraki
  3. Which country’s flag is called the Union Jack?
    Answer: Great Britain
  4. When did Nigeria became a Republic?
    Answer: 1963
  5. What is centenary?
    Answer:100 years
  6. What is Nigeria?
    Answer:Nigeria officially the Federal Republic of Nigeria, is a federal constitutional republic comprising 36 states and its Federal Capital Territory, Abuja. Nigeria is located in West Africa and shares land borders with the Republic of Benin in the west, Chad and Cameroon in the east, and Niger in the north.
  7. Who won the 2015 Nigerian presidential general election?
    Answer: General Muhammadu Buhari.

How to Download NDLEA Recruitment Past Questions and Answers

The cost of the newly updated EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise is 2,000.00 naira only for four subject’s combination.

See The Payment Detail Below.

To get EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise follow the steps below.

Pay into the account below.

Account Details
Account Name:  ETUK, OTO-OBONG EMMANUEL

Account Number0318379097
BankGTBANK.

After Payment , send the following

(1) Depositors name,

 (2) Teller number,

(3) Amount paid

 (3) Proposed course of study and

 (4) School to 07063986527 or [email protected]

The purchased EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise will be uploaded immediately into your email address within the next 24 hours.

If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

CALL EXAMSTUTS: 07063986527

WHATSAPP NUMBER: 07014604900

If you need us to help you with more updated information at the right time about EFCC Past Questions And Answers For The Screening Exercise kindly provide us your phone number and email Address in the comment box below. Also, feel free to ask any question any time.

What do you think? Was this article helpful and useful?

If this article  has been helpful Please share and Like us on [email protected]

Follow us on twitterinstagram, LinkedIn, Pinterest

Subscribe to Studydriller

Use this subscription form to subscribe to scholarship updates, Recruitment updates and Admission news with free past questions and answers.

The Author

examstuts

Oty Emmanuel is a professional blogger and SEO Expert. He is also a developer and writer. He is the author of the book: "Success is not a matter of chance". Meet him on FB @ https://web.facebook.com/oty.emmanuel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *