Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers for Screening Exercise – PDF Free Download

FCSC Recruitment Past Question and Answers | Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers for Screening Exercise – PDF Free Download.

FCSC Recruitment Past Question and Answers

FCSC Recruitment Past Question and Answers…Do you want to Join FCSC I.e. the Federal civil service commission? Then download this indispensable FCSC Recruitment Aptitude Test Past Question with the answers. Download the free PDF here. Download FCSC Complete Past Questions and Answers Here. See more details below;

Do wish to partake in the Federal Civil Service Commission Recruitment Screening? Follow the instructions here for a successful screening test experience.

FCSC Past Questions and Answers

1. Who was the first woman to buy a car?

Answers: Mrs. Efuroye Tinubu.


2. Who was the first woman to be a doctor?

Answers: Dr. Elizabeth Awoniyi  Abimbola


3. Who was the first woman to be a pilot?

Answers: Mrs. Chinyere Onyemucheya.


4. Who was the first woman to drive a car?

Answers: Mrs. Olufunmiloyo Ramsome Kuti


5.  Who was the first woman to be a Judge in Nigeria?

Answers: Mrs. Rosemary Ukeje.


6. Who was the first Nigerian to speak a foreign language?

Answers: Obi Esigie of Benin.


7. Who is the youngest Governor to rule in Nigeria

Answers: Chukwuebuka is the youngest Governor to rule in Nigeria.

He ruled at the age of 16 in Lagos State after wining the competition set by the Governor’s wife in Lagos State students on the 6th June 2001.


8. Who was the youngest Judge in the whole world?

Answers: John Payton.


9. What is  the name of the oldest bride in the world?

Answers: Minnie Munro. She married at the age of 102 in point Clare, NSW, Australia.


10. What is the name of the oldest groom in the world?

Answers: Harry Stevens. He married 81-year-old Thelma Lucas at the Caravilla retirement Home at the age of 103.


11. Who formed the first political party in Nigeria?

Answer: Herbert Macauly


12. What was the first political party in Nigeria?

Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)


13. Who is the current president of Nigeria?

Answer: Muhammadu Buhari


14. Who is the current vice president of Nigeria?

Answer: Yemi Osibajo


15. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Strength


16. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?

Answer: Dignity


17. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?

Answer: Nigerian’s fertile soil


18. What does the white colour in Nigerian flag stand for?

Answer: Peace


19. What does the green colour in Nigerian flag represent?

Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria


20. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?

Answer: Six (6) geopolitical zones


21. What was the first capital city in Nigeria?

Answer: Calabar


22. What is the capital of Nigeria Now?

Answer: Abuja


23. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?

Answer: Senator Ike Ekweremadu


24. What is the name of Nigerian senior national team in football?

Answer: Super Eagles


25. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup

Answer: 1985, 1993, 2007, 2013


26. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?

Answer: Grace Alele Williams


27. Who gave Nigeria her name:

Answer: Flora Shaw


28. Who designed the Nigerian flag?

Answer: Michael Taiwo Akinkunmi


29. Who was the first man to buy a car in Nigeria?

Answer: Bob Jensen


30. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?

Answer: Funmilayo Ransome Kuti


31. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?

Answer: Funmilayo Ransome Kuti


32. What is the first TV station in Nigeria?

Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959


33. When was Nigeria formed?

Answer: 1914


34. Where was crude oil first discovered in Nigeria?

Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State


35. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?

Answer: Wole Soyinka


36. Who is the Nigerian current speaker of house of Assembly?

Answer: Yakubu Dogara


37. What is the premier university in Nigeria?

Answer: University of Ibadan


38. Who is the minister for education in Nigeria?

Answer: Adamu Adamu


39. Who is the current chief justice of Nigeria?

Answer: Mahmoud Mohammed.


40. When did Nigeria have her independent?

Answer: 1st October 1960

How To Download The Full FCSC Recruitment Past Question and Answers

How to Download NDLEA Recruitment Past Questions and Answers

The cost of the newly updated Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers is 2,000.00 naira only for four subject’s combination.

See The Payment Detail Below.

To get Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers follow the steps below.

Pay into the account below.

Account Details
Account Name:  ETUK, OTO-OBONG EMMANUEL

Account Number0318379097
BankGTBANK.

After Payment , send the following

(1) Depositors name,

 (2) Teller number,

(3) Amount paid

 to 07063986527 or [email protected]

The purchased Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers will be uploaded immediately into your email address within the next 24 hours.

If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

CALL EXAMSTUTS: 07063986527

WHATSAPP NUMBER: 07014604900

You can contact examstuts with the email [email protected].

If you need us to help you with more updated information at the right time about Federal Civil Service Commission Past Questions and Answers kindly provide us your phone number and email Address in the comment box below. Also, feel free to ask any question any time.

What do you think? Was this article helpful and useful?

If this article  has been helpful Please share and Like us on [email protected]

Follow us on twitterinstagram, LinkedIn, Pinterest

Subscribe to Studydriller

Use this subscription form to subscribe to scholarship updates, Recruitment updates and Admission news with free past questions and answers.

The Author

examstuts

Oty Emmanuel is a professional blogger and SEO Expert. He is also a developer and writer. He is the author of the book: "Success is not a matter of chance". Meet him on FB @ https://web.facebook.com/oty.emmanuel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *